ROBOTPLÆNEKLIPPER TEST

Texas Havemaskiner

Du kender med garanti deres produkter. Texas har alt indenfor havemaskiner, heriblandt deres egne populære robotplæneklippere

10-4 Byggemarked

Med 4.5 ud af 5 ratings på Trustpilot og over 30.000 anmeldelser, finder man nærmest ikke et større og mere velkendt online byggemarked

Homeshop

Med en vision om at blive danskernes foretrukne online shoppested af ting til hus & have, kan du finde et bredt udvalg af robotplæneklippere

Proshop

Med over 200.000 varer og webshops i 8 lande, er Proshop en af de helt store online handelssider, heriblandt havemaskiner som robotplæneklippere

Texas (500)

Texas RMX500 App/WiFi – brugervenlig og driftssikker robotplæneklipper

Har du en mellemstor plæne på op til 500 m2, er en af de bedre robotplæneklippere på dagens marked Texas RMX500 APP/WiFi, der også fås i en model med garagetag. Prisen ligger en smule højere end nogle af de andre modeller her på siden, men dækker som sagt også et større klippeareal. Selvom robotplæneklipperen er klassificeret til større plæner på 500 m2, kan den sagtens fungere op til max. 600 m2.
RMX-modellerne fra Texas har været kendt for at yde en stor driftssikkerhed, ligesom det brugervenlige design er et stort plus. Du kan bl.a. styre de forskellige indstillinger via app og WiFi.

Vi er også ret begejstrede for MultiZone, hvor du kan indstille 4 forskellige startpunkter for græsklipningen – det gør du ud fra de forudindstillede zoner. Funktionen er super nem at betjene. Det er også en maskine, der kommer med regnsensor samt tyverisikring og individuel PIN-kode, så du kan sikre dig mod pilfingre med knap så pæne hensigter.

RMX500 er en af de robotplæneklippere, vi klart kan anbefale. Det er dog imidlertid en maskine, der i nogen øjne har en smule begrænset klipning i smalle passager, som max. må være ned til 80 cm.
Støjniveauet ligger ganske normalt sammenlignet med andre robotplæneklippere i kategorien. Til gengæld får du et godt spænd på klippehøjden, 20-60 mm, der kan indstilles via 9 trin. Det vil også være en maskine, der klarer sig godt i de mere kuperede terræner. Læs mere

Fordele: Godt valg til de mellemstore plæner på 500-600 m2
Ulemper: Mindre diameter ved smalle passager

Texas Havemaskiner

Prisen er set til ca. 5.000,-

Udvalgte specifikationer:
Areal: Op til 500 m2 (max. 600 m2)
Max. hældning: 20 grader (35%)
Støjniveau: 62 dB
Klippehøjde: 20-60 mm
Klippebredde: 18 cm

Gardena 250

Gardena Sileno Minimo 250 Bluetooth – perfekt valg til de mindre haver.

Gardena Sileno Minimo klarer sig flot på en lang række punkter – den har f.eks. en meget lydsvag motor på 57 dB, nem opsætning og solid konstruktion, ligesom den kommer med en lang række forskellige programmer, der er med til at gøre klipningen langt mere effektiv. Det tæller bl.a. CorridorCut til klipning i smalle passager à 60 cm og SensorControl, der selv bedømmer behovet for klipning. 

Robotplæneklipperen klipper plænen under både tørre og våde forhold, men kan sætte klipningen på pause ved eksempelvis frost for at skåne motoren mest muligt.

Generelt klarer Gardena Sileno Minimo sig også utroligt flot, når det kommer til at slå græsset i ujævne terræner samt med en hældning på op til 25%. Så du får en god allrounder. Du kan styre de forskellige indstillinger via Bluetooth-appen, der kan betjenes i en rækkevidde inden for 10 meter af maskinen.

En anden fordel ved at vælge Gardenas robotplæneklipper er, at den fås til en meget attraktiv pris, hvor langt de fleste kan være med. Til gengæld er det også en robotplæneklipper, der er begrænset til mindre plæneklipper på op til 250 m2, også særligt med tanke på klippebredden på beskedne 16 cm. 
Læs mere

Fordele: Klipper effektivt i kuperede terræner
Ulemper: Passer bedst til mindre plæner på op til max. 250 m2

10-4 Byggemarked

Homeshop Hus & Have

Prisen er set til ca. 4.500,-

Udvalgte specifikationer:
Areal: Op til 250 m2
Max. hældning: 25%
Støjniveau: 57 dB
Klippehøjde: 20-45 mm
Klippebredde: 16 cm

Bosch (XS 300)

Bosch Indego XS 300 – klipper plænen på intelligent vis

Rent prismæssigt ligger Bosch Indego XS 300 i nogenlunde samme prisleje som Gardena Sileno Minimo, så prisen vil være attraktiv for mange.
Det særlige karakteristika for Bosch-modellen er, at den klipper din græsplæne på intelligent og strømbesparende vis – det sker via funktionen LogiCut, der lader robotplæneklipperen klippe i parallelle baner og dermed undgår overlapninger, der sluger unødigt meget strøm. Maskinen ved ganske enkelt, hvor den allerede har klippet – og spilder således ikke tiden.

Andre vigtige funktioner tæller AUTO Calendar Function for skræddersyede klippeplaner og MultiArea med hukommelse for op til 3 plæneområder, dog med et samlet max. klippeareal på 300 m2.
Maskinen kan ligeledes håndtere skråninger på op til 27% og passager, der er mindre end 75 cm mellem afgrænsningskablerne.

Du får med Bosch Indego XS 300 en yderst brugervenlig maskine, der præsterer optimalt på mange parametre såsom sikkerhed med personlig PIN-kode og tyverisikring, robust konstruktion og nem opsætning af det intuitive display og opladerstationen.

Skal vi fremhæve et par enkelte minusser, hæfter vi også især ved støjniveauet på 61 dB, der f.eks. ligger lidt højere end Gardena Sileno Minimo. Det vil dog stadig være et acceptabelt niveau for mange. Du bør også være OBS på den lidt lavere driftstid på 45 minutter. Læs mere

Fordele: Tyverisikring via personlig PIN-kode
Ulemper: Udmærket støjniveau på 61 dB, dog ikke den bedste i sin klasse

Prisen er set til ca. 5.250,-

Udvalgte specifikationer:
Areal: Op til 300 m2
Max. hældning: 27%
Støjniveau: 61 dB
Klippehøjde: 30-50 mm
Klippebredde: 19 cm

Worx (2000)

Worx WR155E Landroid L2000 – premiummodel med smarte teknologier

Worx Landroid L2000 er endnu en robotplæneklipper fra premiumsegmentet, og det er den især, fordi den har det største batteri og den hurtigste oplader fra Worx-kollektionen. Det giver masser af power til robotplæneklipperen, der kan håndtere arealer på op til imponerende 2000 m2.

Dykker vi længere ned i maskinens indre, finder vi også flere patenterede teknologier – det gælder bl.a. AIA-navigationen, der fører maskinen endnu hurtigere rundt på de helt store plæneanlæg og gør græsklipningen super effektiv. Navigationen sikrer kort og godt, at maskinen vælger de meste intelligente veje og ikke kører hvor den allerede har været.

Betjeningen sker enten via displayet eller via den tilhørende app. Maskinen benytter bl.a. også WiFi-forbindelsen til selv at indhente informationer om vejrforholdene, så den kan vurdere, om plænen skal klippes nu eller senere. Det sker i kombination med regnsensoren. 
Flere robotplæneklippere har det sværere med at nå helt ud til kanterne – primært af sikkerhedshensyn. Worx-maskinen er imidlertid bygget op om teknologien Cut-To-Edge, der giver dig en endnu bedre kantklipning, og du slipper således for at skulle gå en ekstra runde med græstrimmeren.

Maskinen har i øvrigt også en sikkerhedsmekanisme, der gør, at den ikke kan aktiveres om nattenog udgøre en fare for pindsvin og andre natdyr.
Vi anbefaler Worx Landroid L2000 til dig, der vil have lidt ekstra features – og er villig til at betale for det. Du skal dog være OBS på, at robotplæneklipperen bestemt ikke hører til de mest lydsvage modeller. Læs mere

FordelePremium maskine. Perfekt valg til den store plæne på op til 2000 m2
Ulemper: Ikke så lydsvag maskine

10-4 Byggemarked

Homeshop Hus & Have

Prisen er set til ca. 10.700,-

Udvalgte specifikationer:
Areal: Op til 2000 m2
Max. hældning: 35%
Støjniveau: 66 dB
Klippehøjde: 30-60 mm
Klippebredde: 22 cm

AL-KO (800)

AL-KO Robolinho 800W – premium robotplæneklipper med WiFi

AL-KO Robolinho 800W hører til i premiumsegmentet og er derfor også en af de dyrere maskiner på vores liste. Du kan dog også se frem til en fuldautomatisk plæneklipning af græsplæner med arealer på op til 800 m2. Det er endvidere en maskine, der excellerer i hældningsgrad, hvor den kan klare en hældning på 45%, og mindre passager ned til 60 cm.

Robotplæneklipperen giver dig mulighed for at starte fra 3 forskellige startpunkter, så du kan sikre dig, at hele plænen bliver slået.

Sensorteknologien håndterer med sikker hånd, at robotplæneklipperen glider ubesværet uden om diverse forhindringer – det vil også betyde, at både kæledyr og børn kan færdes mere sikkert, når maskinen er i gang.

Robotplæneklipperen kan app-betjenes via WiFi, og du får ligeledes adgang til AL-KO’s specialudviklede Double Cut System, hvor det afklippede græs fintsnittes inde i maskinen og efterfølgende automatisk føres ud som naturlig gødning til plænen (bioklip).

Der er ingen tvivl om, at du her får en kvalitetsmaskine, der leverer en både effektiv og præcis klipning via de langtidsholdbare dobbeltknive. Har du en større plæne, vil AL-KO Robolinho 800W være et fremragende valg. Har du imidlertid mindre behov end de 800 m2, kan du sagtens finde både billigere og lige så gode alternativer. Læs mere

Fordele: Premium maskine og dobbeltknive med stor holdbarhed
Ulemper: Dyrere maskine

Prisen er set til ca. 5.850,-

Udvalgte specifikationer:
Areal: Op til 800 m2
Max. hældning: 45%
Støjniveau: 60 dB
Klippehøjde: 25-55 mm
Klippebredde: 22 cm

Grouw (600)

Grouw 600 – et godt valg til prisen

Spiller prisen en afgørende rolle for dit valg af robotplæneklipper, er det værd at overveje Grouw robotplæneklipperen, der er klassificeret til 600 m2. Den er noget billigere end de lignende maskiner og er på mange måder et rigtigt godt valg til prisen.

Robotplæneklipperen er bl.a. forsynet med tyverisikring og en kulfri motor, der som udgangspunkt giver en bedre holdbarhed grundet en mindre friktion. Det er desuden en maskine med MultiZone-funktion, der leverer en meget effektiv og præcis klipning, så du står tilbage med en flot velplejet plæne. Grouw-modellen vurderer også altid via sin regnsensor, om det er forsvarligt at klippe plænen – eller om det ender med et for ujævnt resultat, og klipningen derfor må sættes på pause.

Robotplæneklipperen har en rigtig god max. hældningsgrad på 35%, så du er godt dækket ind, hvis du har en mere kuperet plæne.

Vælger du den billigere Grouw 600, skal du være indstillet på, at du får en lidt dårligere byggekvalitet end hos de dyrere maskiner. Samtidig har maskinen færre indstillinger via displayet – enkelte af funktionerne er også en smule komplicerede at indstille, som f.eks. indstilling af klippetider. Der er derfor et par klare minusser i bogen, men vi ser det stadig som et forholdsvis godt valg til prisen. Læs mere

Fordele: Godt valg til prisen og optimal hældningsgrad på 35%
Ulemper: Ikke den højeste byggekvalitet samt begrænset antal indstillinger

Homeshop Hus & Have

Prisen er set til ca. 3.400,-

Udvalgte specifikationer:
Areal: Op til 600 m2
Max. hældning: 35%
Støjniveau: 61 dB
Klippehøjde: 20-60 mm
Klippebredde: 18 cm

Til forsiden